Inschrijvingen afgesloten

Wanneer? Van Vrijdag 28/08/2020 t.e.m. Zondag 30/08/2020

 

Waar? Alle-sur-Semois (België)

 

Dit jaar verblijven we voor ons jaarlijks weekend terug in ons eigen landje, namelijk in Alle-sur-Semois. Alle-sur-Semois is een dorp in de Belgische provincie Namen en een deelgemeente van Vresse-sur-Semois. Alle-sur-Semois heeft een oppervlakte van 9,74 km².

 

Alle-sur-Semois ligt in de Ardennen in een dal aan een bocht van de Semois die de noordgrens en een stuk van de oostgrens vormt. De N945, de weg van Vresse-sur-Semois naar Sedan doorkruist het dorp en passeert de Franse grens in het zuiden van de deelgemeente. Het grootste gedeelte van de oppervlakte is bebost.

 

Alle-sur-Semois was een soeverein landgoed dat verdeeld was tussen de hertog van Bouillon en de heer van Orchimont volgens een overeenkomst uit 1235. Dit bleef zo tot in 1795 toen Alle-sur-Semois een zelfstandige gemeente werd.

 

Alle-sur-Semois was oorspronkelijk een landbouwersdorp. Tot in het begin van de 20e eeuw waren er ook leisteengroeven. Vanaf het midden van de 19e eeuw werd er tabak geteeld.

 

In 1965 werden de gemeenten Chairière en Mouzaive aangehecht maar in 1977 werd de gemeente Alle-sur-Semois opgeheven en werden de drie dorpen allen deelgemeenten van Vresse-sur-Semois. Een klein gedeelte ten oosten van het dorp Alle-sur-Semois ging echter naar de stad Bouillon.

 

Alle-sur-Semois is een mooi dorp in de Ardennen en wordt gekenmerkt door de vele droogschuren voor tabak. Enkele zijn er nog maar in gebruik. Hier is recentelijk een oude wasplaats in ere hersteld. De rivier is uitstekend geschikt voor het beoefenen van watersporten als kanoën en vissen.

Alle-sur-Semois staat bekend om de Eglise Sacré Coeur (Heilig Hart kerk), een mooi panoramapunt dat is gelegen in het zuidwesten.

 

In de nabije omgeving liggen enkele kleine dorpen maar eigenlijk zijn het meer gehuchten. Hier wonen maar tientallen mensen. De gehuchten Chairière-la-Grande en Chairière-la-Petite vormen samen het dorp Chairière.

 

Chairière wordt door veel Belgen geliefkoosd daar het nog die typische Ardense kenmerken heeft. De dorpen worden van elkaar gescheiden door de Crètes de Chairièr. Dit is een opmerkelijke serie kloven en rotsen die zeer moeilijk toegankelijk is.

 

Vanaf de Crètes de Chairièr heeft u een schitterend uitzicht op de vallei van de Semois. Welkom in het land waar de Semois en het bos de meest adembenemende vergezichten bieden een plek waar toeristen, wandelaars, fietsers en levensgenieters allemaal vinden wat ze zoeken.

 

Verblijf?

Op een mooi en majestueus landgoed in Alle-sur-Semois verwelkomen Dimitri en Jane Everard u graag in hun charmant *** Hotel, Le Charme de la Semois met een buitenzwembad en een tuin, een gastronomisch restaurant, een conferentieruimte en een brasserie gewijd aan Orval-bier. 

In deze setting ontmoeten uw gastronomische weekends, romantische uitjes of zakelijke seminars "de geest van Valley Country", een garantie voor gastvrijheid en kwaliteit.

 

Tijdens uw verblijf hebt u toegang tot het verwarmde buitenzwembad van eind mei tot september en dit is exclusief gereserveerd voor hotelgasten. Het ligt aan de achterkant van de tuin en biedt u een adembenemend uitzicht op de rivier de Semois. Er is een privégedeelte met ligstoelen, een bar en een patio.

 

Ga comfortabel zitten en geniet van echte ontspanning in onze 23 kamers en 8 suites. Elke kamer heeft comfortabele bedden, moderne meubels en een zorgvuldig gekozen en smaakvol decor. Het hotel heeft een lift, maar er is geen toegang tot alle niveaus of kamers. Draadloos internet is overal in het hotel beschikbaar, ook in de kamers.

De kamers en suites van Hotel Le Charme de la Semois beschikken over een balkon, grote ramen en een rode inrichting. Ze zijn uitgerust met een zithoek, een bureau en een flatscreen-tv. De badkamer is uitgerust met een bad of een douche. Er zijn tevens gratis toiletartikelen en een haardroger aanwezig.

 

Het hotel heeft een restaurant waar u kunt kiezen van een seizoensgebonden menu met traditionele gerechten. Er is tevens een snackbar en een bar waar u kunt ontspannen met een drankje.

 

Bouillon ligt op 15 km rijden, Het Fort van Sedan ligt op 20 km.

 

Formule?

 

Vrijdagavond, Zaterdag en Zondag: op basis van één dag halfpension en één dag volpension

 

Kostprijs per deelnemer?

 

 

Kamers

Prijs per persoon

1 persoonskamer

€ 273,00

2 persoonskamer

€ 214,00

3 persoonskamer

€ 208,00

 

 

N.B: Niet inbegrepen in de prijs: dranken aan tafel, eventueel middagmaal op zaterdagmiddag tijdens de fietstocht + dranken, en ingangsgelden voor bijkomende uitstappen.

 

Inschrijven?

 

Enkel via het inschrijvingformulier op de website van de club.

 

Inschrijvingen geldig na overschrijving op rekeningnummer: BE27 0682 0635 2773

met vermelding van “uw naam + Weekend Alle-sur-Semois” (België 2020)

Uiterste inschrijvingsdatum via de website tot en met zondag 08 maart 2020.

Er is een optie op 15 kamers genomen.

Reservaties worden genoteerd in volgorde van inschrijving.

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Webmaster: Braekman Patrick

Laatste update: 07/05/2021 - 22u20

*****

Kalenders alle geledingen alsook clubreglement 2021