Inschrijvingen afgesloten

 

Wanneer? Van Vrijdag 27/08/2021 t.e.m. Zondag 29/08/2021

 

Waar? Genk (België)

 

Dit jaar verblijven we voor ons jaarlijks weekend terug in ons eigen landje, namelijk in Genk. Genk is een stad in de Belgische provincie Limburg. In 2014 telde de stad 65.399. Genk is een belangrijke industriestad in Vlaanderen, dit komt omdat er vroeger o.a. drie steenkoolmijnen waren in Genk. Genk grenst aan Hasselt, Zutendaal, Opglabbeek, Houthalen-Helchteren, Zonhoven, Diepenbeek, Bilzen en As. Genk is vooral bekend om Bokrijk.

 

Genk is waarschijnlijk ontstaan als een Keltisch dorp, en was bekeerd tot het christendom in de 10e eeuw. De overblijfselen van een kleine houten kerk daterend uit die periode werden gevonden in het gebied. De eerste vermelding van Genk als Geneche kan worden gevonden in een document uit 1108, cederende van het grondgebied aan de abdij van Rolduc. Genk behoorde tot het graafschap Loon, totdat het werd geannexeerd door het prinsbisdom Luik in 1365.

 

Gedurende een eeuw gaat de industrialisatie verder naar het zuiden in België, Limburg moderniseert slechts langzaam: Genk bleef onbelangrijk een klein, langzaam groeiend dorp met een populatie van 2.000 rond 1900. Het rustige dorp was de thuisbasis van landschapsschilders en schrijvers zoals Neel Doff.

 

In 1901, vond André Dumont met zijn "Nouvelle Société de Recherche et d'Exploitation" een grote hoeveelheid kolen in het nabijgelegen dorp As. Kort daarna werd het "zwarte goud" ook gevonden in Genk. Terwijl Genk in 1920 nog maar 6276 inwoners had, telde dorp in 1930 al 24.574 inwoners. De nieuwe inwoners waren voornamelijk ingeweken mijnarbeiders. Genk kende door het mijnverleden drie immigratiegolven: in de jaren 20-30 uit Polen en Oekraïne, daarna uit Italië, Griekenland, Spanje en Portugal en vanaf 1964 uit Turkije en Marokko. De jaren zestig waren crisisjaren voor de steenkoolnijverheid.

In 1966 sloot de mijn van Zwartberg als eerste. In 1987 sloot de mijn van Waterschei en in 1988 volgde die van Winterslag. Dankzij de gunstige ligging, nabij de E314 en langs het Albertkanaal, vestigden zich grote bedrijven in de gemeente, zoals de autoconstructeur Ford. De Fordfabriek sloot in 2014. In 2000 werd Genk officieel een stad.

 

Verblijf?

 

In het **** Hotel M, gelegen aan het Molenvijverpark in Genk. Van hieruit kun je heerlijk wandelen en fietsen. Zo fiets je langs Nationaal Park de Hoge Kempen of zelfs helemaal naar Maastricht! Daarnaast liggen winkelcentrum Shopping 1 en Openluchtmuseum Bokrijk op steenworp afstand van het Hotel M.

 

Alle 78 hotelkamers zijn voorzien van: televisie, telefoon, radio, wekker, bureau, minibar, koffie- en theefaciliteiten, gratis Wi-Fi en in de badkamer een bad en/of douche, toilet en haardroger.

 

Begin je dag in M-Hotel met een heerlijk ontbijtbuffet. Verder kun je in het hotel-restaurant genieten van een smaakvolle lunch of culinair diner. Wil je na een gezellige dag lekker ontspannen? Drink dan een drankje aan de bar van het hotel of neem bij mooi weer plaats op het terras aan het Molenvijverpark.

 

M-Hotel ligt tussen het schitterende Molenvijverpark en bruisende stadscentrum van Genk in Limburg. De centrale ligging van het hotel biedt je tal van mogelijkheden! Voor de natuurliefhebber bevinden zich op korte afstand diverse parken en de prachtige Hoge Kempen. Daarnaast zijn het Openluchtmuseum Bokrijk en ruimtecentrum Cosmodrome zeker een bezoek waard! Maak tevens een uitstapje naar de mooie, oude stad Tongeren.

 

Formule?

 

Vrijdagavond, Zaterdagmorgen- en avond en Zondagmorgen.

 

Kostprijs per deelnemer?

 

Kamers

Prijs per persoon

1 persoonskamer

€ 350,00

2 persoonskamer

€ 251,00

 

N.B: Niet inbegrepen in de prijs: dranken aan tafel, eventueel middagmaal op zaterdagmiddag tijdens de fietstocht + dranken, alsook zondagmiddag, en ingangsgelden voor bijkomende uitstappen.

 

Inschrijven?

 

Enkel via het inschrijvingformulier op de website van de club.

 

Inschrijvingen geldig na overschrijving op rekeningnummer: BE27 0682 0635 2773

met vermelding van “uw naam + Weekend Genk (België 2021)

Uiterste inschrijvingsdatum via de website tot en met zondag 4 juli 2021.

Er is een optie op 15 kamers genomen.

Reservaties worden genoteerd in volgorde van inschrijving.

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Webmaster: Braekman Patrick

Laatste update: 30/08/2021 - 18u10

*****

Kalenders September - Oktober