Inschrijvingen afgesloten

Wanneer?

----------

 

Van Vrijdag 26/08/2022 t.e.m. Zondag 28/08/2022

 

Waar? Matougues (Frankrijk Champagnestreek)

--------------------------------------------------

 

Dit jaar verblijven we voor ons jaarlijks weekend in Frankrijk, namelijk in Matougues, Matougues is een gemeente in het Franse Departement Marne, het situeert zich in de regio Champagne-Ardenne en maakt deel uit van het arrondissement Chalons-en-Champagne. De gemeente Matougues bevindt zich halverwege langsheen de D3 op ongeveer 23 km van Epernay en 12 km van Chalon-en-Champagne. De regio Champagne-Ardenne is een mooi vakantiegebied voor een korte of actieve vakantie. Het is een gevarieerde streek qua landschap. Ten zuiden van Reims liggen de wereldberoemde wijngaarden waar je prachtige wandelingen of fietstochten kunt maken. De Route-Touristique-du-Champagne brengt je langs de eindeloze graanvelden en slingert dwars door de wijngaarden tussen Épernay, Reims en Châlons-sur-Champagne. Bij kenners van de Champagne ook wel de gouden driehoek genoemd. In Reims het hart van de Champagnestreek liggen diverse bekende huizen die Champagne fabriceren en die je ook kunt bezoeken met een rondleiding of proeverij. Reims is een prachtige stad en beschikt ook over een mooie grote kathedraal waar de koningen van Frankrijk allemaal zijn gekroond. In de omgeving zie je de kathedraal al boven de stad uitsteken. In Épernay wordt de champagne in onderaardse kelders opgeslagen. Deze caves zijn in de kalkrotsen uitgehakt en hebben een totale lengte van ca. 100 km. De Montagne de Reims en de streek bij Épernay is een topbestemming om kennis te maken met de Champagnestreek. In elk seizoen van het jaar kun je lekker wandelen door de wijngaarden. Een mountainbike tocht behoort ook tot de mogelijkheden. Champagne proeven en kopen? Ga op ontdekkingstocht en je zult verrast zijn over de kwaliteit bij kleine onafhankelijke wijnboeren. In de Champagnestreek liggen tal van leuke en sfeervolle hotels die ideaal zijn voor een weekendje weg.

 

Verblijf?

---------

 

Ons gezellige en gastvrije *** hotel-restaurant Auberge des Moissons, met zijn landelijk karakter alwaar de gezelligheid doorheen het ganse complex zweeft. De inkom doet u meteen thuis voelen. In de open balie ontvangen Benoît,  zus Valérie of eega Milène je in een gezellige sfeer, samen goed voor de 7de generatie op dit landelijk domein.  Men voelt zich meteen thuis. De grote open haard zorgt voor extra sfeer in het salon met bar dat plaats biedt voor wat tv-kijken op extra groot scherm of gezellig kletsen bij een glas Champagne. De exotische binnentuin zorgt voor verfrissing en is omringd door de kamers en seminariezalen. Rustig genieten in de tuin is dan ook de boodschap. Ideaal na een vermoeiende dag stappen in de Champagnevelden of een fietstocht doorheen de streek. Ook aan de wagen is gedacht. Een afgesloten gratis parkeerhaven zorgt dat uw voertuig evenzo van een leuke en veilige nachtrust kan genieten.

 

Elk van de 27 kamers is wars van elk geluid. Er zijn twee kamers speciaal uitgewerkt voor minder validen terwijl enkele kamers voorbehouden zijn voor grotere families. Alle kamers zijn uitgerust met het modernste comfort, afzonderlijke toiletten, ruime douche, flatscreen tv met een tiental internationale posten, ADSL-aansluiting en gratis wi-fi. De kamers zijn allen ruim zodat men zich vlug thuis voelt. Twee zalen voor seminaries vullen het geheel aan. Een zwembad en speelzaal staan evenzo ter beschikking.

 

En dan is er nog de keuken. Een openbaring en een voorbeeld voor hen die houden van landelijke en streekgebonden schotels. Daar alles zo goed als van het eigen hof komt, is versheid hier dan ook de grote troef. Op tafel is het dan ook smullen van een eenvoudige maaltijd met het gezin of vrienden tot de meest succulente gastronomische schotel, steeds seizoengebonden. Proef alvast de gerookte eendenfilet en de uiteraard in huis gemaakte foie gras. Uitmuntend is de brochette met kwarteltjes. Liefhebbers van de pure confit de canard zitten hier op hun plaats. En ja, lekkerbekken mogen niet nalaten even te genieten van de Sorbet pamplemousse met Rosé Champagne. Een succulente verfrissing. Zoetkauwen krijgen met de Tartelette au chocolat et glace noix de coco arrosée au Malibu beslist nu al het water in de mond.

 

Liefhebbers van de Tuber Melanosporum, zeg maar de truffel, zitten van oktober tot december goed in Auberge Des Moissons. Drie maand lang is het genieten van zowel het opzoeken van de truffel met truffelhond Angy als het nuttigen van de diverse met truffel bereide gerechten. Een authentieke truffeltafel wacht bij een wijnboer die de Champagne zowel als de truffel als eregasten op tafel plaatst.

 

Programma?

-------------

 

Vrijdag: vrije aankomst tot ????? avondmaal om ????? (beide uren zullen jullie later nog medegedeeld worden)

Zaterdagmorgen: na het ontbijt, fietstochten variërend tussen de 60 en 120 km afhankelijk van de geleding waar men bij fietst.

Zaterdagavond: na het avondmaal, gezellig samenzijn in de bar.

Zondagmorgen: na het ontbijt, uitchecken, en met de wagens (ongeveer 20 minuten) richting Epernay voor een bezoek aan champagnekelder Castellane. (https://www.https://www.castellane.com/en/) (initiatief van Dhr & Mevr Wim & Gina De Meyer-Schepens)

Opgelet ! ! ! ! ! dit is niet inbegrepen in de prijs. (± € 12 p/p voor het bezoek)

 

Formule?

---------

 

Vrijdagavond, Zaterdag en Zondagmorgen

 

Vrijdagavond: 3 gangen menu

Zaterdagmorgen: gevarieerd ontbijtbuffet

Zaterdagmiddag: geen middagmaal voorzien

Zaterdagavond: 3 gangen menu

Zondagmorgen: gevarieerd ontbijtbuffet

Zondagmiddag: geen maaltijd voorzien wegens restaurant gesloten.

 

Kostprijs per deelnemer?

--------------------------

 

Kamers

Prijs per persoon volwassenen

1 persoonskamer

€ 245,00

2 persoonskamer

€ 180,00

3 persoonskamer

€ 170,00

 

 

 

N.B: Niet inbegrepen in de prijs: dranken aan tafel, eventueel middagmaal op zaterdagmiddag tijdens de fietstocht + dranken, en ingangsgelden voor bijkomende uitstappen.

 

Inschrijven?

------------

 

Enkel via het inschrijvingformulier op de website van de club.

 

Inschrijvingen geldig na overschrijving op rekeningnummer: BE27 0682 0635 2773 

met vermelding van “uw naam + Weekend Matougues (Frankrijk 2022)

Uiterste inschrijvingsdatum via de website tot en met zondag 8 mei 2022.

Er is een optie op 15 kamers genomen.

Reservaties worden genoteerd in volgorde van inschrijving.

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Webmaster: Braekman Patrick

Laatste update: 19/09/2022 - 18u15

*****

Klassementen