Inschrijvingen afgesloten

 

Wanneer?

----------

 

Van Vrijdag 25/08/2023 t.e.m. Zondag 27/08/2023

---------------------------------------------------

 

Waar? Nijmegen-Cuijk (Nederland)

-------------------------------------

 

Dit jaar verblijven we voor ons jaarlijks weekend in Nederland, namelijk in Nijmegen Cuijk, Nijmegen behoort tot de één van de oudste steden van Nederland. De geschiedenis gaat terug naar de Romeinse Rijk, Nijmegen was onderdeel van de limes, dit was de grens tussen het Romeinse Rijk en de Germaanse gebieden. Nijmegen viel onder het 10e Legioen, dit was in het jaar 71 tot het jaar 104. Tijdens het Romeinse bewind is er een groot fort gebouwd op de heuvel aan de huidige Waal, hier zijn nog een paar restanten van te zien. In de 3e eeuw verlieten de Romeinen het fort. (Tot heden is dit nog niet bewezen)

 

In de tachtigjarige oorlog werd Nijmegen verschillende keren belegerd. In het jaar 1672 werd de stad bezet door de Fransen, dit duurde tot het jaar 1674. In het jaar 1678 keerde de rust weer terug in Nijmegen, toen is het vredesverdrag getekend, genoemd met de naam "Vrede van Nijmegen".

 

Nijmegen heeft veel geleden in de tweede wereldoorlog. In het jaar 1944 hebben de Amerikanen een bombardement uit gevoerd op Nijmegen, dit was een inschattingsfout van de Amerikanen, het was namelijk niet met opzet gedaan. De geallieerden dachten namelijk dat ze een Duitse stad hadden gebombardeerd, het doel was namelijk Kleve

 

Er zijn veel bezienswaardigheden in Nijmegen, het centrum van Nijmegen zit vol met monumenten. De toeristische trekpleister die je gezien moet hebben is het Valkhofpark, het park ligt op een heuvel waar je mooie uitzicht hebt over de Waal. In het Valkhofpark staan enkele monumenten, waaronder het Sint-Nicolaaskapel en de Babarossa-ruïne welke in het jaar 1155 herbouwd is door Frederik Barbarossa.

 

Zoals eerder genoemd zijn er in het centrum ook genoeg toeristische monumenten te bekijken, een aantal voorbeelden daarvan zijn de Sint-Stevenskerk deze is gebouwd in de 16e eeuw, een ander pand wat toeristen aan trekt is de Waag dit pand zou gebouwd zijn in 1612/1613 tot slot hebben komen toeristen graag bij de Kruittoren en de restanten van de stads omwalling.

 

Er zijn nog veel meer toeristische attracties te bekijken, eigenlijk zijn er in het hele centrum mooie gebouwen te ontdekken.

 

Nijmegen mag zich een prima winkelstad noemen, Nijmegen heeft veel te bieden qua winkels. Je kan alles vinden in Nijmegen, er zijn veel particuliere winkels maar ook grote winkelketens aanwezig. De stad Nijmegen kent veel winkelstraten. De twee grootste hiervan zijn de Lange Hezelstraat, de Broerstraat. De Lange Hezelstraat is tevens de oudste winkelstraat van Nederland.

 

Als het om activiteiten gaat dan is Nijmegen zeker een toeristische stad, de stad biedt veel. Er zijn musea, er is een bioscoop en er is een theater.

 

Nijmegen is omringt door groen en kent een aantal parken, ten westen van het centrum ligt het Kronenbugerpark. (bekende song, gezongen door de Frank Boeijen Groep)

 

Verblijf?

---------

 

Ons gezellige en gastvrije **** hotel Van der Valk Cuijk-Nijmegen, staat aan de rand van de A73 bij het plaatsje Cuijk, vlak bij de steden Nijmegen, Venlo en ’s-Hertogenbosch. De centrale ligging van Van der Valk Cuijk maakt het tot een prima uitvalbasis, van waaruit u zowel de groene omgeving van het hotel als de bruisende stad Nijmegen kunt verkennen. Natuurgebied het 'Land van Cuijk’ grenst aan de drie provincies Noord Brabant, Limburg en Gelderland en hier wacht u een enorm fietsknooppunten- en wandelpadennetwerk.

 

In dit gebied met eindeloze akkers, stuifduinen, uitgestrekte bossen met heidevelden en de unieke maasheggen, liggen rustige dorpjes met her en der karakteristieke landgevelboerderijen.

 

Ook zijn in het Land van Cuijk de sporen van de geschiedenis tastbaar; de Romeinse Heerbaan naar Maastricht kruiste bij Cuijk via een brug de Maas en tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft een van de heftigste veldslagen in het Land van Cuijk plaatsgevonden in de Slag om Overloon. Herbeleef dit verleden in een aantal musea rondom Cuijk of volg de Via Valentiniana over delen van de Romeinse weg langs de Maas.

 

In het sfeervolle à-la-carte-restaurant kunt u terecht voor een uitstekende maaltijd. Heeft u nog geen zin om na het diner of de drukke dag direct naar uw hotelkamer te gaan? Neemt u dan een wijntje uit eigen wijngaard in de knusse en gezellige bar-brasserie. Van der Valk Nijmegen-Cuijk beschikt over een uitgebreide fitnessruimte waarvan hotelgasten 24/7 kosteloos gebruik kunnen maken. Bent u liever actief in de buitenlucht, dan huurt u een fiets bij de receptie van Van der Valk Cuijk.

 

Parkeren kan gratis op eigen terrein. Tevens is er een oplaadpunt voor elektrische auto’s aanwezig. Tot de overige voorzieningen behoren gratis WiFi-gebruik en roomservice.

 

De 150 kamers van Van der Valk Cuijk zijn modern ingericht en voorzien van gescheiden bedden. Standaard aanwezig zijn een televisie, bureau, gratis internetvoorzieningen en een goed gevulde minibar. Eveneens beschikt u er over een balkon of terras, waar u kunt ontspannen onder het genot van een kopje koffie of thee.

 

Programma?

-------------

 

Vrijdag: vrije aankomst tot 18u00 avondmaal vanaf 19u00.

Zaterdagmorgen: na het ontbijt, fietstochten variërend tussen de 60 en 120 km afhankelijk van de geleding waar men bij fietst.

Zaterdagavond: na het avondmaal, gezellig samenzijn in de bar.

Zondagmorgen: na het ontbijt, uitchecken, wandeling naar de Kraaijenbergse plassen en terug, middagmaal en ?????

 

Formule?

---------

 

Vrijdagavond, Zaterdag en Zondagmorgen

 

Vrijdagavond: 3-gangen Seizoenskeuzemenu (exclusief dranken)

Zaterdagmorgen: gevarieerd ontbijtbuffet

Zaterdagmiddag: geen middagmaal voorzien

Zaterdagavond: Live Cooking Diner Buffet (inclusief frisdrank, huiswijn, tapbier, sappen, mineraalwater, koffie en thee)

Zondagmorgen: gevarieerd ontbijtbuffet

Zondagmiddag: Live Cooking Brunch Buffet (inclusief sappenbuffet, koffie en thee)

 

Kostprijs per deelnemer?

--------------------------

 

Kamers

Prijs per persoon

1 persoonskamer

€ 351,60

2 persoonskamer

€ 249,50

2 persoonskamer met huisdier =

1e persoon =

2e persoon =

(zie hieronder)

€ 249,50

€ 299,50

 

N.B: Niet inbegrepen in de prijs: dranken aan tafel, op vrijdagavond tijdens het avondmaal, dranken en eventueel middagmaal op zaterdagmiddag tijdens de fietstocht, en ingangsgelden voor bijkomende uitstappen.

 

Inschrijven?

------------

 

Enkel via het inschrijvingformulier op de website van de club.

 

Inschrijvingen geldig na overschrijving op rekeningnummer: BE27 0682 0635 2773 

met vermelding van “uw naam + Weekend Nijmegen Cuijk (Nederland 2023)"

Uiterste inschrijvingsdatum via de website tot en met zondag 30 april 2023.

Er is een optie op 12 kamers genomen.

Reservaties worden genoteerd in volgorde van inschrijving.

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Webmaster: Braekman Patrick

Laatste update: 27/09/2023 - 10u40

*****

Klassementen