De Rochustochten 2019 situeren zich langs de zuidelijke as Oosterzele – Frasnes-Lez-Buissenal. Onuitgegeven parcours langs kronkelende, rustige weggetjes die slingeren doorheen de pittoreske en idyllische plaatjes in de Zwalmstreek, de Vlaamse Ardennen, en de heuvelachtige streek in het zuiden van de provincie Oost-Vlaanderen variërend in hoogte tussen 88 en 145 meter. De heuvelrij loopt over de taalgrens over in het Henegouwse Pays des Collines, dat geografisch een geheel vormt met de Vlaamse Ardennen. Enig mooi fietsgebied voor de fervente fietstoerist. Elke wielertoerist vindt hier zijn gading, hetzij als recreatieve fietser, hetzij als fervente sporter! This is the place to be @ Oosterzele op het laatste weekend van juli. Onze 2e “Rochus Classic” op zaterdag 27/07 maakt deel uit van een regelmatigheidscircuit, namelijk de “Cycling Vlaanderen Classics”. Dit circuit bundelt de mooiste en meest kwalitatieve toertochten van Cycling Vlaanderen. Mooie cyclo-parcours, met uitzondering van de 25 km, verlopen doorheen de pittoreske Zwalmstreek en de adembenemende Vlaamse Ardennen. De deelnemers aan de 50 en 75 km moeten enkele zacht-hellende heuveltjes overwinnen. De langere afstanden (105 en 135 km) doen dan weer enkele meer uitgesproken hellingen aan tot in het vermaarde Pays des Collines.

Wie zijn persoonlijke bevoorrading thuis vergeten is komt onderweg zeker niet zonder brandstof te vallen: op onze controleposten wordt u een zeer uitgebreid en goed verzorgd assortiment van koeken, fruit en sportdrank aangeboden. Zoals de voorgaande jaren bij de traditionele Rochustochten, kunnen de fietsen op de gratis fietsparking onder toezicht binnen worden gestald om de administratieve formaliteiten te vervullen zowel voor als na de rit.

 

Voor de dikkebandenfietsliefhebbers worden in de Scheldevallei gevarieerde tochten van 25, 37, 52 en 73 km aangeboden. Niet te missen! Met voor elk wat wils, een kwalitatieve organisatie aan democratische prijzen en een leuke après-bike! Save the date and the place to be! (Zie onze flyer hieronder)

Webmaster: Braekman Patrick

Laatste update: 07/05/2021 - 22u20

*****

Kalenders alle geledingen alsook clubreglement 2021