Inschrijvingen afgesloten

Wanneer: Van Vrijdag 19/05/2023 t.e.m. Zondag 28/05/2023

---------------------------------------------------------------------

 

Waar: Salou (Costa Dorada - Spanje)

----------------------------------------------

 

Salou de aantrekkingspool aan de Costa Dorada.

----------------------------------------------------

 

Wat Lloret de Mar betekent voor de Costa Brava, is Salou voor de Costa Dorada.

In Salou ligt een prachtig zandstrand. Aan dit strand kun je allerlei watersporten beoefenen en achter het strand ligt een schitterende palmenboulevard waarover je heerlijk kunt flaneren.

 

Ook cultuurliefhebbers komen aan hun trekken aan de Costa Dorada door een bezoek aan het Romeinse aquaduct "Aqüecte de les Ferreres" of aan het Nationaal Archeologisch Museum van Tarragona vol vondsten uit het Romeinse verleden.

 

Als we het over Salou hebben moeten we eerst duidelijk een onderscheid maken tussen Salou en Cap Salou. Dit zijn twee aparte badplaatsen die zo'n 6 km van elkaar gescheiden zijn. Frequente busverbindingen maken die afstand wel verwaarloosbaar. Toch moet je weten dat Salou de drukke stad is met de vele uitgaansmogelijkheden en Cap Salou eerder 'rustig' gelegen is op een uitstekende rots in de zee. Cap Salou heeft vooral kleine privé-stranden tussen de rotsen, In Salou zelf ligt een prachtig zandstrand dat ongeveer 13 kilometer lang is.

 

Eigenlijk is de kuststrook Cap Salou - Salou - Cambrils één groot vakantieoord voor zonnetoeristen. Cambrils heeft een vissershaven en wou ook zijn graantjes meepikken van de toeristenmolen.

 

Hier vind je, net zoals op Cap Salou, geen massatoerisme. Rustig kun je het hier bepaald ook niet noemen. Cambrils heeft de jachthaven van de Costa Dorada en bezit daardoor wel de betere boetieks.

 

Inderdaad de stad Salou leeft 's nachts en slaapt overdag op het strand. Wil je veel winkeltjes, een mooi strand aan de voet van je hotel? Dan moet je in Salou verblijven.

 

Port Aventura is hét attractiepark van Catalonië, en is naast de mooie zandstranden de aantrekkingspool voor toeristen. Dit amusementspark van Universal Studios staat in het teken van een wereldreis. Niet minder dan 35 attracties en tientallen shows zorgen ervoor dat één dag meestal niet voldoende is om alles gezien te hebben. Port Aventura ligt op een kwartiertje stappen van het centrum van Salou en kan zich gerust meten met de grootste attractieparken van Europa.

 

Golden Port Salou & Spa biedt vele faciliteiten voor een heerlijke vakantie, zoals een fantastisch zwembad met zonneterras. De moderne kamers van dit mooie hotel zijn netjes ingericht. Het restaurant biedt een uitgebreid buffet waarvan sommige gerechten door de kok klaargemaakt worden waar je bij staat. Als je tussendoor trek hebt, dan kun je op het terras van de bar genieten van een lekker broodje, heerlijke pizza, een salade of ijs.

 

Om te ontspannen is er een spa met binnenzwembad, hydromassage, sauna en stoombad. Ook is er de mogelijkheid om een schoonheidsbehandeling te reserveren of te genieten van een fijne massage. Als je van activiteit houdt, dan zit je in Golden Port Salou & Spa goed, want de hele dag wordt er van alles georganiseerd. Het maakt niet uit hoe oud je bent, voor iedereen is er wel iets leuks te doen.

 

Het Hotel Golden Port Salou & Spa combineert een geweldige locatie met een populair restaurant. Elke kamer in het Golden Port Salou heeft een gemeubileerd balkon. Er zijn binnen koffie- en theefaciliteiten, airconditioning en een satelliet-tv te vinden.

 

De parkeerplaats is op verzoek en tegen een toeslag beschikbaar.

 

Het Golden Port Salou & Spa bevindt zich op slechts 300 minuten wandelen van de stranden van Salou en maar 300 meter van het centrum van Salou met zijn winkels en restaurants.

 

Hieronder kan je reeds een introductiefilm bekijken over het hotel.

 

Afreis naar Salou, en terugkeer naar België

----------------------------------------------

 

Dag 1: 19/05/2023

Afreis vanuit Gentbrugge om 8u30, vanuit onze centrale vertrekplaats te Menen vertrekken wij om 10u00. De reis gaat over Reims, Troyes waar een halte is voorzien met mogelijkheid tot avondmaal (facultatief). ‘s Avonds heeft u een film aan boord van de autocar. Nachtrit over de Franse autosnelwegen richting Dijon, Lyon, Montpellier, Narbonne, Perpignan, verder via Barcelona naar Salou.

 

Dag 2: 20/05/2023

’s Morgens omstreeks 04u00, bereiken wij de vakantiebestemmingen. (De kamers zijn onmiddellijk beschikbaar) In het hotel heeft u de mogelijkheid een facultatief ontbijt te nemen.

 

Dag 3 tot en met 8: 21 tot 26/2023

Fietstochten met 2 of 3 geledingen doorheen het Spaanse landschap, of langsheen de kust, daarna gezellig samenzijn tussen pot en pint.

 

Dag 9: 27/05/2023

Na het ontbijt verlaten wij de kamers omstreeks 09u00. Facultatief middagmaal in uw vakantiebestemming en omstreeks 16u00 vertrekken wij richting België.

Er is een halte voorzien in Frankrijk voor het avondmaal (facultatief).

Terugreis via dezelfde weg als de heenreis. (onder voorbehoud)

 

Dag 10: 28/05/2023

Ontbijt in een wegrestaurant op Franse bodem, (facultatief) aankomst in België omstreeks 10u30.

 

Webmaster: Braekman Patrick

Laatste update: 27/09/2023 - 10u40

*****

Klassementen