Beschrijving mountainbikeroute Oosterzele


Wie de Oosterzeelse route rijdt, zal zich onmiddellijk een beeld kunnen vormen van de 'poort van de Vlaamse Ardennen'. Je vertrekt over een licht golvend parcours op het grondgebied Oosterzele, waar asfaltwegen en veldwegen elkaar afwisselen (groene lus). Eens op de rode lus gekomen rijd je via enkele grind- en veldwegen het dorp van Gijzenzele binnen. Smalle kerkwegels en daarna een afwisseling van asfalt- en landwegen brengen je terug op de groene route. Na enkele heuveltjes en de doortocht langs de 'Lange Wal' klimt de blauwe route via een afwisseling van beton- en landwegen naar het hoogste punt van Oosterzele ('Den Berg' te Balegem). Daar vat je via de oude steengroeven en een korte technische afdaling het traject richting scheldewindeke aan. ook hier volgt een afwisseling van asfalt en aardewegen. Op het einde van deze lus kom je terug aan het vertrekpunt: de sporthal. Deze route kan gerust door minder geoefende fietsers gereden worden. Voor echt gevorderde bikers is dit een aangenaam parcours om het grotere verzet eens uit te proberen.

 

Startplaats: Sporthal De Kluize, Sportstraat 5, 9860 Oosterzele.

De Mulder Yvan: (zie foto) werd als "Peter" aangesteld voor de controle van de Oosterzeelse mountainbikeroutes.

Yvan zal enkele keren per jaar de parcours verkennen en de herstellingen of aanpassingen die nodig zijn, melden aan de sportdienst van Oosterzele. (Bv. verdwenen signalisatie of andere problemen) GPS bestanden van de verschillende lussen kunnen gedownload worden via onderstaande link.

 

http://www.bloso.be/sportpromotie/mountainbikeroutes/Pages/groupview.aspx?group=2583&ProvincieGroepID=2539&GemeenteGroepID=2583

Webmaster: Braekman Patrick

Laatste update: 25/06/2022 - 19u20

*****

Kalenders juli - augustus