Inschrijvingen open

Wanneer? Van Vrijdag 06/09/2024 t.e.m. Zondag 08/09/2024

 

Waar? Stein-Urmond (Nederlands-Limburg)

 

Dit jaar verblijven we voor ons jaarlijks weekend in Nederland, namelijk in Stein-Urmond. Stein is een plaats in het zuiden van de Nederlandse provincie Limburg. Het is de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Stein.

 

Stein, waar ook het gemeentehuis staat, telt 24.783 inwoners en heeft een oppervlakte van 22,77 km² (waarvan 1,42 km² water). Stein ligt op een hoogte van ongeveer 60 meter, gelegen op een leemplateau, en vrijwel geheel volgebouwd. De gemeente Stein maakt samen met de gemeente Beek en de gemeente Sittard-Geleen deel uit van de stedelijke agglomeratie van de Westelijke Mijnstreek.

 

De plaats ligt centraal binnen de gemeente en nabij het snelwegenknooppunt van de A2 en de A76. Bij deze plaats horen ook de wijken Kerensheide (waarnaar het knooppunt is vernoemd) en Nieuwdorp. Laatstgenoemde wordt van de rest van het dorp gescheiden door de A76. Aan de oostkant van het dorp ligt het industriecomplex Chemelot, waar veel inwoners van Stein werken. Ook heeft Stein een haven aan het Julianakanaal, die op 17 december 1934 in gebruik is genomen.

 

De belangrijkste recreatieve voorziening in Stein is het recreatiepark Steinerbos. In dit park bevindt zich ook een zwembad. Ander groen zijn de Wallen van Stein ten noordoosten, en in het zuidoosten van het dorp een restant van een oude landweer.

 

Naast de woonwijken horen bij Stein ook de in het buitengebied gelegen buurtschappen De Weert, Maasband, Veldschuur en Kleine Meers (in tegenstelling tot Meers, dat vanouds bij Elsloo hoort).

 

Geschiedenis?

 

De oudste bewoning stamt uit de tijd van de Bandkeramiekers (ongeveer 5.000 v.Chr.)

 

In de neolithische periode werd in de omgeving van Stein, de Grafkelder van Stein gebouwd die wordt toegerekend aan de Seine-Oise-Marnecultuur. Om de grafkelder is in de 20e eeuw het Archeologiemuseum Stein gebouwd.

 

Volgens een legende werd het gebied van de Graetheide in de negende eeuw door Koning Zwentibold aan de dorpen Elsloo, Beek en Stein geschonken om deze in gemeenschappelijk gebruik te benutten. In de middeleeuwen zijn er rond het dorp de Wallen van Stein opgeworpen, een landweer.

 

In 1263 werd de plaats aangeduid met de Steyne en in 1268 de Steine. De naam verwijst naar een uit steen opgetrokken kasteel.

 

Stein groeide sterk toen het Zuid-Limburgs steenkolenbekken werd ontwikkeld. In 1926 kwam de Staatsmijn Maurits in bedrijf. Er werd van daar uit een spoorlijn aangelegd waarlangs steenkolen en chemische producten naar de Haven van Stein werden vervoerd. In 1967 werd de mijn gesloten. De chemische industrie bleef, en de haven met spoorverbinding bleven voor de chemische industrie, alsook voor de overslag van zand, grind en containers, in functie.

 

Door dit alles breidde Stein zich aanzienlijk uit, met Kerensheide in het noordoosten en Nieuwdorp in het zuidoosten.

 

In 1982 werd met een gemeentelijke herindeling de fusiegemeente Stein gevormd, waarbij de vroegere kleinere gemeenten Stein, Elsloo (met Catsop en Meers) en Urmond (met Berg aan de Maas en Nattenhoven) werden opgeheven.

 

Verblijf?

 

Ons gezellige en gastvrije **** hotel Van der Valk Stein-Urmond met zijn 166 kamers, staat aan de rand van Urmond, vlak bij Sittard-Geleen. Vanuit deze centrale locatie in Limburg ontdekt u moeiteloos de hele provincie, waar u zich kunt onderdompelen in schitterende natuur en die typische, Bourgondische gezelligheid.

 

De comfortabele hotelkamers zijn voorzien van een tweepersoonsbed, een badkamer met douche en/of bad, wastafel, toilet en föhn, een zitje, een bureau, koffie- en theefaciliteiten, een minibar, een televisie, telefoon en gratis Wifi. Dankzij de airconditioning slaapt u altijd in een voor u perfecte temperatuur.

 

In het à-la-carte-restaurant van het hotel smult u van heerlijke gerechten, waarin ambachtelijke, verse ingrediënten de hoofdrol spelen. Wilt u zelf zien hoe uw diner gemaakt wordt? Neem dan plaats in het live cooking-buffetrestaurant, waar de koks in de open keuken voor u aan de slag gaan.

 

Nog even de dag doorspreken onder het genot van een drankje? Neem plaats in de sfeervolle hotelbar, of, bij mooi weer, op het ruime terras. Wilt u het prachtige Limburgse landschap op een elektrische fiets of scooter verkennen? Deze kunt u huren bij het hotel.

 

Voor uw eigen fiets is er een overdekte fietsenstalling aanwezig en een oplaadpunt voor elektrische exemplaren. Ook binnen kunt u de spieren flink aan het werk zetten; in het Sport Center vindt u genoeg sport- en fitnessfaciliteiten voor een flinke work out. Verder voorziet het hotel in een 24-uursreceptie, gratis wifi, speelruimte voor kinderen, gratis parkeergelegenheid voorzien van Tesla Fastchargers en andere elektrische laadstations.

 

Vertrek vanuit uw comfortabele hotel richting het zuiden voor prachtige wandel- en fietstochten door het schitterende Zuid-Limburgse Heuvelland. In dit unieke, glooiende landschap waant u zich ongetwijfeld zo af en toe in het buitenland. Bezoek wijngaarden, zie vakwerkhuizen in charmante dorpen en laat u verrassen door prachtige steden als Maastricht en Valkenburg.

 

Omgeving en activiteiten?

 

Door de centrale ligging van ons hotel zijn er diverse steden makkelijk bereikbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onze gezellige hoofdstad Maastricht of Sittard, een gezellige stad vlak bij ons hotel, ideaal voor een dagje shoppen. Krijgt u geen genoeg van winkelen? Net over de grens ligt het Outlet-Village in Maasmechelen en een half uurtje hier vandaan het Designeroutlet in Roermond.

 

Een andere stad wat onze regio aantrekkelijk maakt is Valkenburg. Bekend om haar mergelgrotten maar ook een dagje wellness bij Thermae 2OOO behoort tot de opties. Enkele bekende steden op een steenworp afstand zijn Aachen en Luik. Daarnaast staat ook GaiaZOO in Kerkrade garant voor een dagje vermaak. De dierentuin is viermaal verkozen tot mooiste dierentuin van de Benelux en bekroond tot ANWB’s leukste uitje van Nederland in 2020.

 

Programma?

 

Vrijdag: vrije aankomst (opgelet avondeten voorzien tussen 18.00u en 21.00u)

Zaterdagmorgen: na het ontbijt, fietstochten variërend tussen de 60 en 120 km afhankelijk van de geleding waar men bij fietst.

Zaterdagavond: na het avondmaal, gezellig samenzijn in de bar.

Zondagmorgen: na het ontbijt, uitchecken, en (activiteit nog te bepalen)

Zondagmiddag: na het middagmaal, huiswaarts of ?????

 

Formule?

 

Vrijdagavond, Zaterdag en Zondagmorgen/middag

 

Vrijdagavond: uitgebreid dinerbuffet met Live-Cooking tussen 18.00 uur en 21.00.

Onbeperkt koffie, thee, water, frisdrank, bier en huiswijnen

Wisselend aanbod van koude en warme gerechten, gemaakt van dagverse (seizoens) producten, rijkelijk gemarineerde salades, soep van de dag, À la minute bereide vlees- en visgerechten, bijpassende garnituren, Vers gekookte pasta's en heerlijke pizza`s uit de Italiaanse steenoven, luxe dessertbuffet met huisgemaakte zoetigheden, verschillende soorten schepijs en warme chocolade.

 

Zaterdagmorgen: gevarieerd ontbijtbuffet

 

Zaterdagmiddag: geen middagmaal voorzien

 

Zaterdagavond: uitgebreid dinerbuffet met Live-Cooking tussen 18.00 uur en 21.00.

Onbeperkt koffie, thee, water, frisdrank, bier en huiswijnen

Wisselend aanbod van koude en warme gerechten, gemaakt van dagverse (seizoens) producten, rijkelijk gemarineerde salades, soep van de dag, À la minute bereide vlees- en visgerechten, bijpassende garnituren, Vers gekookte pasta's en heerlijke pizza`s uit de Italiaanse steenoven, luxe dessertbuffet met huisgemaakte zoetigheden, verschillende soorten schepijs en warme chocolade.

 

Zondagmorgen: gevarieerd ontbijtbuffet

 

Zondagmiddag: luxe brunch met Live-Cooking tussen 12.30 uur en 15.00 uur

Onbeperkt koffie, thee, water, frisdrank, bier, huiswijnen, melk, jus d`orange en

diverse vruchtensappen.

Diverse broodsoorten met pitten en zaden, verschillende vleeswaren, kaas en zoetwaren, wisselende koude gerechten, salades, soep van de dag, À la minute bereide vlees- en visgerechten, aardappel- en groentegerechten, warme groenten, smulbuffet met frietjes en snacks voor de kinderen en de mogelijkheid om zelf hun pizza te kunnen bakken, luxe dessertbuffet met huisgemaakte zoetigheden, verschillende soorten schepijs, een chocolade Fontijn, Franse kazen en versgebakken vlaaien 

 

Kostprijs per deelnemer?

 

 

Kamers

Prijs per persoon volwassenen

1 persoonskamer

€ 419,00

2 persoonskamer

€ 298,00

2 persoonskamer met huisdier

1e persoon = € 298,00 + € 30,00

= € 328,00

2e persoon = € 298,00

 

 

 

N.B: Niet inbegrepen in de prijs: dranken en eventueel middagmaal op zaterdagmiddag tijdens de fietstocht + dranken, en ingangsgelden voor bijkomende uitstappen.

 

Inschrijven?

 

Enkel via het inschrijvingformulier op de website van de club.

 

Inschrijvingen geldig na overschrijving op rekeningnummer: BE27 0682 0635 2773 

met vermelding van “uw naam + Weekend Stein-Urmond (Nederland 2024)

Uiterste inschrijvingsdatum via de website tot en met zondag 28 april 2024.

Er is een optie op 15 kamers genomen.

 

Reservaties worden genoteerd in volgorde van inschrijving.

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Webmaster: Braekman Patrick

Laatste update: 15/04/2024 - 15u35

*****

Klassementen